Opbouw van de investering voor MKB en ZZP ondernemers

Dit zijn de kosten van auto-import voor MKB en ZZP’ers
Een auto importeren voor zakelijk gebruik kan een aantal financiële voordelen met zich meebrengen en is een slimme investering. Dat neemt niet weg dat je het totale kostenplaatje altijd goed voor ogen moet houden, want bij het importproces komen allerlei kosten kijken, waardoor de totale investering misschien niet meteen helder is. Europe Import Service helpt jou als ondernemer daarbij en maakt de kosten direct inzichtelijk. Vanaf het eerste moment weet je precies hoe de totale kosten van import opgebouwd zijn. Gaandeweg het importtraject houdt Europe Import Service jou altijd op de hoogte van de financiën en een aankoop wordt pas gedaan met jouw toestemming.

Aankoopbedrag importauto
De totale kosten voor het importeren van een zakelijke auto zijn opgebouwd uit verschillende posten. Uiteraard is de inkoop van een importauto een grote kostenpost. De aankoop van jouw auto ligt echter lager dan bij een auto in Nederland, omdat de BPM nog niet is inbegrepen. Doordat er afschrijving op de BPM heeft plaats gevonden, kun je behoorlijk besparen op het aankoopbedrag van de importauto. Hoeveel voordeel je daaruit haalt, is afhankelijk van het type en leeftijd auto. Europe Import Service geeft bij de eerste kennismaking al een beeld van de kosten en de mogelijke besparing voor jou als ondernemer.

Managementfee
Om de juiste auto voor jou als ondernemer of ZZP’er te vinden, is het belangrijk dat de te importeren auto goed gecontroleerd wordt. Het team van Europe Import Service weet exact waarop ze moet letten bij de import van een auto. Daarom wordt de uiteindelijke check altijd door onszelf gedaan in het buitenland. De kosten daarvoor en voor de tijd die we in de zoektocht steken, is ondergebracht in een managementfee en is inclusief reis- en verblijfkosten.

Onderhandeling over de prijs
Wanneer we één of meerdere auto’s voor jou als zakelijke rijder hebben gevonden en de auto’s aan alle (technische) eisen voldoen, is het moment aangebroken om over de prijs te onderhandelen. Europe Import Service heeft dankzij jarenlange ervaring in de autobranche goed inzicht in autoprijzen en kan daarom de meest gunstige prijzen onderhandelen met autobedrijven in het buitenland. Europe Import Service is altijd transparant over de autoprijzen en een lagere prijs is altijd in voordeel voor jou als opdrachtgever.

Transport, RDW-keuring en kenteken
Nadat de perfecte auto voor jou gevonden is, wordt het transport geregeld door één van de partners van Europe Import Service. De kosten voor het transport worden meegenomen in de totale prijs voor de auto-import. De transportkosten zijn dus ook vanaf het begin helder.

Op het moment dat de geïmporteerde auto in Nederland arriveert, worden er nog een aantal zaken geregeld door Europe Import Service. De auto krijgt een RDW-keuring, wordt ingeschreven in het Nederlands kentekenregister en de kentekenplaten worden besteld. De relatief lage uitgaven worden door Europe Import Service meegenomen in het totale kostenplaatje. Een uitsplitsing van de kostenposten is uiteraard altijd inzichtelijk.

Aangifte BPM
Een geïmporteerde auto krijgt altijd te maken met BPM: de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. De hoogte van de BPM is afhankelijk van de leeftijd van de auto en de CO²-uitstoot. Wanneer je een auto importeert, betaal je niet de volledige BPM, maar slechts een percentage. Hoe groot de BPM-korting is, is per auto verschillend. Dit is één van de manieren om op de aankoop van een importauto te besparen. In een kennismakingsgesprek bespreken we graag alle voordelen voor jou als ondernemer.

Wanneer je interesse hebt om als ondernemer of ZZP’er een auto te importeren, komen we graag in contact met jou. In een eerste gesprek nemen we al jouw wensen door en zetten we daar de totale investering tegenover.