Bespaar op aankoop van een import auto

Een auto importeren kan voor jou als particuliere of zakelijke rijder heel interessant zijn. Wanneer je een auto importeert, kun je namelijk profiteren van een lagere aankoopbedrag dankzij onder meer afschrijving op de BPM. Maar ook het aankoopbedrag van auto’s ligt simpelweg lager in het buitenland en het aanbod auto’s is vele malen groter. Een auto importeren uit het buitenland brengt ook veel voordelen met zich mee voor de zakelijke rijder. Zo kun je als zzp’er, bedrijf of leasemaatschappij bijvoorbeeld profiteren van een lage bijtelling wanneer je een auto van 15 jaar of ouder rijdt dankzij de youngtimer regeling. Genoeg voordelen om het importeren van een (zakelijke) auto heel aantrekkelijk te maken. Europe Import Service gaat daarom graag met jou op zoek naar een geschikte auto waarbij je kunt besparen op de aankoop.

Groot aanbod import auto’s
De redenen voor het importeren van een auto zijn zeer uiteenlopend. Of je nou op zoek ben naar een tijdloze klassieker of een jonge auto met weinig kilometers, de keuze is enorm als je een auto wilt importeren. De automarkt in Nederland is krap, waardoor er weinig ruimte is voor onderhandeling over prijs en de keuze aan auto’s beperkt is. Kies je voor een geïmporteerde auto, dan kan Europe Import Service voor jou op zoek gaan in een wereldwijde auto-industrie. Dankzij onze ervaringen en het netwerk in de automotive industrie vinden we het altijd beste aanbod voor de meest aantrekkelijke prijs.

Groot aanbod occassions voor een aantrekkelijke prijs
Een andere goede reden om een auto te importeren, is het aantrekkelijke aankoopbedrag. Een tweedehands auto scheelt altijd in de kosten, omdat de grootste afschrijving in de eerste jaren plaatsvindt. Daarnaast is de prijs van occassions in het buitenland veelal lager dan in Nederland. Het aanbod occassions is heel groot, waardoor je veel kans hebt om een goede auto met weinig kilometers tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Europe Import Service gaat graag voor jou op zoek naar een goede en voordelige auto.

Geld besparen dankzij BPM-korting op jouw geïmporteerde auto
Het lage aankoopbedrag heeft voor een groot deel te maken met de afschrijving op de BPM die je op een geïmporteerde auto krijgt. Het aankoopbedrag van een auto is namelijk voor een groot deel opgemaakt uit ‘Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen’ (BPM). Wanneer je een auto importeert, hoef je echter niet de volledige BPM te betalen en krijg je korting. Welk percentage BPM wordt berekend, is afhankelijk van de leeftijd en de CO²-uitstoot van de auto.

In een aantal gevallen profiteer je zelfs van nog meer korting. Importeer je bijvoorbeeld een auto met wat schade, dan wordt de BPM niet berekend op basis van leeftijd, maar op basis van een schadetaxatie. Door deze schade kent de auto een grotere afschrijving, waardoor de BPM ook lager uitvalt. Importeer je een oldtimer (een auto van 25 jaar of ouder), dan betaal je zelfs helemaal geen BPM, wat aanzienlijk in de kosten scheelt!

Youngtimer regeling voor de zakelijke rijder
Ben je een zakelijke rijder, dan is er nog extra voordeel te behalen met het importeren van een auto. Wanneer je op zoek bent naar een auto met lage bijtelling, dan is de youngtimer-regeling interessant voor jou. Dit is hoe het werkt:

Bij een auto jonger dan 15 jaar betaal je maximaal 25% bijtelling over de cataloguswaarde. Een youngtimer is een auto van 15 jaar of ouder. Over een youngtimer betaal je hogere bijtelling, namelijk 35%. Maar die bijtelling wordt berekend over de dagwaarde. Daardoor zal de bijtelling lager zijn dan bij een nieuwere auto. Tel dat op bij de afschrijving op de BPM en je kunt rekenen op een aanzienlijk lager aankoopbedrag dan wanneer je jouw auto bij een reguliere dealer koopt.

Een rekenvoorbeeld van de youngtimer-regeling
Je hebt een Audi A8 van bouwjaar 2005 op het oog. De bijtelling zou normaliter zo berekend worden: 25% van de cataloguswaarde € 115.000,- = € 28.750,- bruto. Aangezien de auto meer dan 15 jaar oud is, kun je gebruik maken van de youngtimer-regeling. De bijtelling wordt dan als volgt berekend: 35% van de dagwaarde van ca. €10.000 = € 3.500,- bruto per jaar. Bij een belastingdruk van ca. 50% komt dit neer op ongeveer € 145,- netto per maand aan bijtelling.

Europe Import Service heeft veel ervaring met het importeren van zowel particuliere als zakelijke auto’s. Ben je voor jouw autobedrijf op zoek naar meerdere auto’s? Europe Import Service kan voor jou het complete bulk import berekenen, ook wanneer het om oldtimers of youngtimers gaat. Geef direct jouw zoekopdracht in, maak een afspraak of neem contact op. We bespreken graag samen de mogelijkheden!