Het aankoopproces voor MKB en ZZP ondernemers

Als ondernemer kan het importeren van een auto financieel heel aantrekkelijk zijn. In landen zoals Duitsland is het aantal occasions aanzienlijk groter dan in Nederland en vind je auto’s met veel opties en lage kilometerstanden. Met de geïmporteerde auto’s van Europe Import Service rijd je daarom altijd een (zakelijke) auto die helemaal aan jouw wensen voldoet. Europe Import Service heeft vele jaren ervaring met het importeren van zakelijke auto’s en kan jouw eenmanszaak of BV daarom uitstekend assisteren bij het vinden van jouw ideale auto. We laten je graag weten hoe het importeren van een zakelijke auto voor jou als ondernemer in z’n werk gaat.

Het aankoopproces van een importauto voor MKB en ZZP ondernemers
Een gunstig aankoopbedrag, BPM-voordeel, lage bijtelling en een groter aanbod auto’s in het buitenland. De redenen om als zakelijke rijder een auto te importeren zijn enorm, vooral als je op zoek bent naar een auto met ongekend veel opties. Maar wanneer je een auto op naam van de zaak wilt invoeren, moet je op veel zaken letten. Daarom verzorgt Europe Import Service de import van een zakelijke auto als totaalpakket. We inventariseren eerst jouw wensen, gaan op zoek naar een geschikte zakelijke auto, controleren alle gegevens en regelen het transport, BPM aangifte en de RDW-keuring.

Zodra je besloten hebt om een zakelijke auto te importeren, starten we met een kennismaking. De redenen om een auto zakelijk te importeren zijn zeer uiteenlopend. Misschien wil je een luxe auto met veel opties invoeren of wil je graag een auto rijden met de juiste uitstraling van jouw bedrijf of zoek je een specifiek automodel dat in Nederland niet te vinden is. Wat jouw redenen voor import ook zijn, Europe Import Service wil die wensen samen met jou eerst concreet en helder in kaart brengen. Wanneer we samen een zoekopdracht hebben geformuleerd, gaat het team van Europe Import Service op zoek naar een passende auto.

Op zoek naar de ideale, zakelijke importauto
Wanneer Europe Import Service van jou de opdracht heeft gekregen om op zoek te gaan naar een zakelijke auto om te importeren, starten we de zoektocht. Europe Import Service importeert auto’s uit Duitsland, maar ook uit andere Europese landen en uit Amerika. We hebben een breed netwerk en jarenlange ervaring, waardoor we altijd een geschikte auto voor jou kunnen vinden.

Bij het vinden van de juiste zakelijke auto letten we op een aantal cruciale punten. De technische gegevens en de onderhoudsgeschiedenis controleren we zorgvuldig. Als ondernemer rijd je hoogstwaarschijnlijk veel kilometers en daarom is ook de controle van de kilometerstand van groot belang. Na deze grondige controle krijg jij inzicht in de selectie auto’s die Europe Import Service voor jou gevonden heeft.

Zakelijk een auto invoeren in Nederland
Gedurende het complete importtraject houdt Europe Import Service de stappen duidelijk en de kosten inzichtelijk. Op het moment dat wij een geschikte auto voor je gevonden hebben, nemen we nog eens de kosten met je door. Ga je hiermee akkoord, dan wordt er door jou een aanbetaling gedaan, waarna Europe Import Service de aankoop en de import van de auto zal starten.

Ook bij het invoeren van een importauto komt veel kijken. Europe Import Service werkt nauw samen met geselecteerde transportbedrijven, zodat jouw auto altijd in goede handen is. Nadat de auto op transport is gezet en in Nederland aankomt, regelt Europe Import Service ook het papierwerk, waarna de auto op jouw naam wordt gezet. De auto krijgt een RDW-keuring en Nederlandse kentekenplaten. Daarna is de auto klaar voor gebruik binnen jouw onderneming!

Financieel voordeel voor MKB of ZZP’er
Voor de zakelijke rijder is een auto importeren vooral financieel erg aantrekkelijk. Heb je een eenmanszaak of BV, dan kun je bijvoorbeeld profiteren van een lage bijtelling, dankzij de youngtimer regeling bij een auto van 15 jaar of ouder. Daarnaast kun je op het aankoopbedrag van een importauto besparen door de BPM-korting. Hoe je kunt besparen op de aankoop van een importauto, lees je hier terug. Of kom langs voor een kennismakingsgesprek, zodat we alle financiële voordelen voor jou als ondernemer onder genot van een kop koffie kunnen doornemen.