Opbouw van het aankoopbedrag voor particulieren

Er zijn veel goede redenen te benoemen om als particulier een auto te importeren. Financieel voordeel is daar één van. Een auto kopen in een land als Duitsland is vaak goedkoper dan in Nederland en het aanbod is ook nog eens vele malen groter. Dat neemt niet weg dat je de totale kosten vooraf helder wilt krijgen. Bovenop het aankoopbedrag van een importauto komen namelijk nog verschillende andere kosten, zoals de BPM, invoerkosten, keuring en transport naar Nederland. Europe Import Service helpt jou bij het complete importtraject, zodat je achteraf niet voor nare verrassingen komt te staan. Met de hulp van Europe Import Service vind je jouw droomauto en zijn de totale kosten vanaf het begin glashelder.

Budget bepalen voor jouw importauto
Wanneer je in het buitenland op zoek gaat naar jouw ideale auto, is het goed om vooraf alle wensen en eisen in kaart te brengen. Europe Import Service start graag met een persoonlijk kennismakingsgesprek, om jou te leren kennen en te kunnen inschatten hoe jouw perfecte auto eruit ziet. Vanaf de start van onze samenwerking is de totale investering in jouw importauto helder. Daarbij is het verstandig om vooraf een realistisch budget voor ogen te houden. Om een inschatting te kunnen maken van de totale kosten van het importtraject, geven we je graag meer informatie over de opbouw van de investering.

Aankoopbedrag importauto
De kosten voor het importeren van een auto bestaat voor een groot deel uit het aankoopbedrag van de auto. Wanneer jouw zoekopdracht bij Europe Import Service bekend is, gaan we op zoek naar een auto die aan jouw wensen voldoet én binnen jouw budget past.

De aankoopprijs van een auto in het buitenland ligt veel lager dan in Nederland. De kosten voor de auto zijn weliswaar exclusief BPM, want die worden pas bij het invoeren van de auto betaald. Daarnaast is het aanbod occasions in landen als Duitsland veel groter dan in Nederland, waardoor je vaak een full option auto met weinig kilometers kunt aankopen tegen een aantrekkelijke prijs. Uiteraard doet Europe Import Service er alles aan om de laagst mogelijk aankoopprijs te realiseren.

Aankoopkeuring
Voordat we een auto voor jou importeren, zorgt Europe Import Service voor een aankoopkeuring. Hierbij worden alle technische gegevens nauwkeurig gecontroleerd en achterhalen we de complete geschiedenis van de auto. Pas nadat de auto een volledige check heeft gehad, gaat de auto op transport naar Nederland. De kosten van de aankoopkeuring en het transport worden vooraf met je doorgesproken.

Transport en BPM
Zodra jouw auto klaar is om geïmporteerd te worden, verzorgt Europe Import Service ook de BPM-aangifte. De exacte hoogte van het BPM bedrag wordt berekend op basis van de leeftijd van de auto, de staat waarin deze verkeert en de CO²-uitstoot. Ook over deze kosten word je tijdig op de hoogte gesteld.

RDW-keuring en kenteken
Eenmaal aangekomen in Nederland verzorgt Europe Import Service ook de laatste handelingen voordat jouw importauto de weg op kan. We zorgen ervoor dat de auto een RDW-keuring krijgt en dat de kentekenplaten besteld worden. Heb je interesse in het importeren van een auto? Neem dan contact op met Europe Import Service voor een kennismakingsgesprek. We bespreken dan al jouw wensen en vragen over het importeren van een auto.