Het aankoopproces voor particulieren

Je bent op zoek naar een auto met weinig kilometers op de teller en veel extra’s. Of je zoekt een unieke, luxe auto tegen een vriendelijke prijs. Dan kan het heel aantrekkelijk zijn om een auto te importeren uit het buitenland. Europe Import Service is gespecialiseerd in auto-import en kan jou helpen met het complete traject. Want het importeren van een auto uit bijvoorbeeld Duitsland kan lastig zijn als je niet bekend bent met het hele proces. Europe Import Service helpt jou niet alleen met het vinden van jouw droomauto, maar ondersteunt je ook bij alle bijkomende zaken, zoals het transport en de RDW-keuring. We vertellen je graag meer over het aankoopproces van een particuliere importauto.

Zo verloopt het aankoopproces van een importauto

Het importeren van een auto begint bij jouw wensen en eisen. Wanneer je hulp zoekt bij het importeren van een auto, neem je contact op met Europe Import Service voor een kennismaking. We leren je graag persoonlijk kennen, zodat we meteen inzicht krijgen in jouw wensen. Tijdens dit eerste gesprek bespreken we ook onze werkwijze en natuurlijk de totaalkosten van het importtraject. Het team van Europe Import Service vindt het belangrijk dat alle stappen en de verwachtingen vanaf het eerste moment helder zijn.

Een importauto zoeken in het buitenland
Zodra we samen hebben besproken naar welk soort auto je op zoek bent, gaat Europe Import Service met jouw zoekvraag op zoek naar een geschikte importauto. Daarvoor kunnen we terecht bij ons brede netwerk in Duitsland, maar ook in andere EU-landen en/of de Verenigde Staten. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we goed contact met betrouwbare autodealers in het buitenland en weten we precies waar we op moeten letten.

Auto in het buitenland kopen
Zodra Europe Import Service één of meerdere geschikte auto’s voor je heeft gevonden, leggen we onze keuze eerst aan je voor. Na akkoord van jou is het belangrijk dat de auto goed gecontroleerd wordt. Europe Import Service doet een persoonlijke check van de auto en zorgt voor een aankoopkeuring. Daardoor ben je altijd verzekerd van een betrouwbare auto, die van top tot teen gecontroleerd is.

Na een grondige controle van de auto door Europe Import Service en onze contacten in het buitenland, gaan wij over tot aankoop van de auto. Daarin onderhandelen we het laagst mogelijke aankoopbedrag, wat altijd in jouw voordeel is. Zodra alle partijen akkoord zijn met de aankoopprijs en door jou een aanbetaling is gedaan, wordt de auto op transport naar Nederland gezet.

Transport, RDW-keuring en kentekenplaten
Een auto importeren is meer dan alleen een auto kopen in het buitenland. Wanneer de auto is aangekocht door Europe Import Service, helpen we je verder met het importtraject. Wij regelen het transport naar Nederland, zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Wanneer jouw auto is aangekomen in Nederland, regelt Europe Import Service de RDW-keuring en het aanvragen van het kentekenbewijs. Vervolgens dient daarna nog de BPM-aangifte te worden gedaan. Door de afschrijving op de BPM kun je hierdoor zeer voordelig uitkomen. Europe Import Service geeft vooraf een indicatie over de hoogte van het te betalen BPM bedrag. Daardoor kun je zorgeloos een auto importeren en zijn de totale kosten altijd glashelder.

Heb je interesse in het importeren van een auto uit het buitenland? Neem dan contact met ons op. We ontmoeten je graag voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om al jouw vragen te beantwoorden en wensen te bespreken.