Opbouw van de investering voor autobedrijven

Investering auto-import voor autobedrijven
Autobedrijven kunnen veel financieel voordeel halen uit het importeren van auto’s uit Duitsland of andere EU-landen. De inkoopprijs van de auto is doorgaans lager en je krijgt vaak een luxere auto in vergelijking tot occasions in Nederland. Wanneer je als autobedrijf meerdere auto’s gaat importeren, moet je rekening houden met kosten bovenop het aankoopbedrag: transport, keuring, BPM. En vergeet niet dat auto’s zoeken en importeren veel tijd kost. Daarom is Europe Import Service de vaste partner van autobedrijven voor de import van auto’s uit Duitsland en andere EU-landen. Europe Import Service regelt het complete importtraject voor autobedrijven. Naast persoonlijke aandacht en onze veelzijdigheid en expertise, hechten we veel waarden aan het transparant maken van de kosten. Bij Europe Import Service heb je altijd inzicht in de wijze waarop jouw investering is opgebouwd en welke kosten komen kijken bij het importeren van auto’s.

Auto importeren vanuit Duitsland of andere EU-landen
Als autobedrijf ben je op zoek naar unieke auto’s, zo compleet mogelijk en met weinig kilometers op de teller. Als je je wilt onderscheiden op de zeer competitieve automarkt, is het noodzakelijk om verder te kijken dan het aanbod tweedehands auto’s in Nederland. Landen als Duitsland bieden extra mogelijkheden, omdat de inkoopprijs van auto’s lager liggen, de auto’s luxer uitgevoerd zijn en vaak een lage kilometerstand hebben. Europe Import Service helpt jou als autobedrijf met het complete importtraject en verzorgt de import van A tot Z.

Europe Import Service is een betrouwbare partner voor jouw autobedrijf waar je altijd op terug kunt vallen als je op zoek bent naar importauto’s. De totale investering is direct helder en blijft te allen tijde inzichtelijk. Europe Import Service wil direct duidelijkheid scheppen over de opbouw van de kosten voor auto-import, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Autobedrijven betalen een management fee aan Europe Import Service, dat opgenomen is in de totale investering. Binnen die management fee zijn reis- en verblijfkosten in het buitenland tijdens het importtraject al opgenomen.

Onderhandeling en auto’s inkopen
Een groot deel van de investering is gereserveerd voor de inkoop van de auto’s. Het aankoopbedrag van auto’s is in bijvoorbeeld Duitsland aanzienlijk lager dan in Nederland, en veelal koop je daarvoor een auto met veel meer opties en minder kilometers.

Over de inkoopprijs gaat Europe Import Service altijd in onderhandeling met de verkopende partij in het buitenland. Het lage aankoopbedrag die Europe Import Service kan bedingen, is altijd in voordeel van jou als opdrachtgever. De inkoopprijs wordt altijd met jou gedeeld, waardoor de kostenopbouw transparant blijft.

Transport, RDW-keuring, BPM en kentekens
Voordat de auto’s geïmporteerd worden, geef jij als opdrachtgever het akkoord aan Europe Import Service. Wij regelen vervolgens alle stappen die nodig zijn om een auto te importeren. De auto’s worden op transport naar Nederland gezet, waarbij bulkimport ook zeker tot de mogelijkheden behoort. In Nederland doet Europe Import Service de BPM-aangifte, de RDW-keuring en schrijven we de auto’s in bij het Nederlands Kentekenregister. Alle kosten die hierbij komen kijken worden vooraf duidelijk met jou als autobedrijf gecommuniceerd.

Auto importeren zonder BTW
Voor autobedrijven is het mogelijk om een importauto tegen 0% BTW aan te schaffen. Aangezien je als autobedrijf een zakelijk aankoop doet, kan de BTW verlegd worden naar het land van de afnemer. Dat betekent dat je in EU-landen auto’s kunt kopen die tegen 0% BTW gefactureerd worden. Voor jou als ondernemer scheelt dat aanzienlijk in het aankoopbedrag, waardoor het importeren van auto’s extra aantrekkelijk wordt. Voor autobedrijven gaat Europe Import Service altijd op zoek naar auto’s waarvan de BTW verrekend kan worden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de financiële voordelen van auto-import en wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw autobedrijf? Neem contact op met Europe Import Service om een kennismakingsgesprek te plannen.